Categorieën
interview

Beschikbare Freelancers: zo klein mogelijk beginnen en van hieruit groeiem

Hi wie ben je en waar werk je aan?

Mijn naam is Emiel Janson en sinds januari 2018 werk ik aan De Beschikbare Freelancer Nieuwsbrief. Een maandelijks overzicht met goede freelance beschikbare developers, copywriters, designers, marketing people en iedereen die je nodig hebt om een digitaal product te bouwen. Het project is een aantal maanden oud en heeft nu nog geen omzet. Focus is allereerst op groei.

Hoe ben je op het idee gekomen

Regelmatig kreeg ik de vraag van klanten of ik nog mensen wist die konden helpen developen, designen of iets anders wat je nodig hebt voor het bouwen van een digitaal product. Dezelfde vraag kreeg ik wel eens van freelancers: ‘Heb je nog leuke klanten over’.

Wat heeft je gemotiveerd om te starten?

Het idee dat een project heel klein kan zijn. E-mail is volgens mij de meest eenvoudige manier. Geen hele web service bouwen, gewoon typeform, een email template en signup page.

Wat/wie is een belangrijke inspiratiebron geweest voor je het maken van je project?

Eigenlijk problemen waar ik zelf tegenaan liep, of nou ja, zelf. Er waren regelmatig mensen die mij vroegen of ik nog klanten voor ze had en ook andersom klanten die zochten naar goede freelancers. Dit voelde als een logische en simpele oplossing.

Wat was er nodig om het project te maken?

Een klein beetje geld voor een illustratie en verder 2 dagen van mijn tijd ongeveer voor het ontwikkelen van de landingspagina en email template.

Hoe werkt je business model?

Op dit moment heb ik nog geen businessmodel. Voor nu wil ik eerst zien hoe het werkt en of het daadwerkelijk een probleem oplost. Het kost mij nu gelukkig weinig tijd dus dan hoeft het ook niet perse iets op te leveren.

Wat heeft je het meest geholpen met initiële succes?

Posts op Twitter en vooral ook LinkedIn gingen heel hard.

Wat zijn je doelen voor de toekomst? en hoe wil je ze bereiken

Ik wil de komende maanden kijken of de mail blijft groeien. Als dat zo is dan kan ik gaan kijken hoe en of ik het kan uitbouwen en monetizen.

Je belangrijkste tips & tricks als het gaat om het groeien van een business/project?

Begin klein. Ik heb geen idee of de nieuwsbrief zal groeien in iets groters, maar ik ben gewoon begonnen en toe heeft het me nog weinig tijd gekost.

Wat is je advies voor mensen die starten/bezig zijn met een (side) project?

Maak je project klein en overweeg e-mail als eerste versie. Het voordeel van email is dat je aandacht niet eenmalig is zoals bij websitebezoek maar je kunt ze meerdere malen benaderen. De gebruikers van je dienst hoeven hier weinig voor te doen behalve 1 keer aanmelden.

Hoe kunnen mensen je bereiken? Twitter

Website