Categorieën
interview

Een Bijzonder Kaartje: ‘maak het, show het en mensen pikken het op’

Hi, wie ben je en waar werk je aan?

Mijn naam is Nozzman en ik werk sinds 2012 aan Een Bijzonder Kaartje, bijzondere  geboorte- en andere kaartjes op maat. Dit project levert ongeveer € 700 per maand op.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Toen ik zelf vader werd viel het mij op dat ik de meeste geboortekaartjes die ik zag suf vond en besloot er zelf eentje te maken.

Wat heeft je gemotiveerd om te starten?

De aanstaande geboorte van mijn zoontje Mads.

Wat was er nodig om het project te maken ? (tijd, geld, tech, etc)

Ik heb er toen ik begon voor gekozen met een goede drukker te werken en met speciale technieken het kaartje echt uniek te maken. Afgesneden hoeken, gestempelde achterkant. Dat kostte veel werk, maar hoe vaak maak je nou een geboortekaartje voor je eigen kind? De kaartjes waren niet goedkoop, maar ik had het er graag voor over.

Hoe werkt je business model?

Zoals met al mijn werk: maak het, show het en mensen pikken het op. Ik kreeg vooral na de geboorte van mijn tweede kindje regelmatig aanvragen binnen via de mail. Ik doe niet aan adverteren of andere vormen van promotie. Het enige is dat ik mijn werk op Instagram en Facebook plaats. Sinds kort heb ik alles onder gebracht onder het label Een Bijzonder Kaartje.

Wat heeft je het meest geholpen met initiële succes?

Het feit dat meer ouders geboortekaartjes suf vinden en bij mij aanklopten voor iets bijzonders. Het feit dat ik als illustrator die markt op ging was voor veel van mijn bestaande volgers ook verrassend en vanuit daar kwamen ook veel aanvragen.

Wat zijn je doelen voor de toekomst? En hoe wil je ze bereiken?

Ik wil niet een geboortekaartjesfabriek zijn. Wellicht dat ik Een Bijzonder Kaartje zou kunnen uitbouwen naar een label waar meer illustratoren aan meewerken. Ik wil vooral divers werk maken en geboortekaartjes is daar een onderdeel van.

Hoe kunnen mensen je bereiken? 

Instagram